søndag 30. september 2012

Kettlebells, Maxpuls og bil, fortsatt ingen rosabloggstil..

Bloggingen min har ikke akkurat tatt av siden jeg begynte, jeg har hatt en meget variabel form de siste ukene med bl.a forkjølelse, stort søvnbehov, lite husarbeid og enda mindre blogging;) Men nå i helga har jeg hatt et uvanlig overskudd til meg å være - og nå må det lages et nytt innlegg i tillegg til et uvanlig rent hus!!

(Bilde lånt av Allan Fallrø)


Forrige helg var jeg og kjæresten på Maxpuls Fitness Studio i Trondheim på kettlebells workshop med Ken Blackburn. Ken er en av verdens beste konkurranseutøvere på kettlebells. Han reiser verden rundt med sine Workshops på kettlebells med en lang fartstid innenfor trening og kampsport. (Sitert fra Workshop- eventen på facebook). Kettlebells har blitt en favoritt når jeg skal trene, og jeg føler jeg får brukt hele kroppen godt når jeg holder på med det. Kjæresten har trent litt kettlebells før vi ble kjærester, og da han introduserte dette for meg, fant jeg ut at dette var noe jeg kunne tenkt meg å fortsette med. Så vi ble med på workshopen for å lære mer og terpe på teknikker. Selv om det var vanskelig å få med seg alle de engelske uttrykkene og setningene, og til tider vanskelig å få til teknikken på noen av øvelsene, så var det en artig og lærerik erfaring!:)

Kjæresten har vært så snill å lage treningsprogram til meg siden jeg startet ut på nyåret, og så er det litt morsomt at han også har lagd fremsider som dette for meg;) :

 
Desverre fikk jeg ikke trent så hardt og sammenhengende som jeg hadde planlagt da jeg i påsken fikk en kraftig låsning i bekkenet, en gammel prolaps holdt på å blusse opp pluss noen ryggvirvler som ikke helt var i posisjon. Kiropraktorbehandlingene med Karl Martin Stålaker på Bakken Helse var min redning. Til og med nakken og skuldrene som jeg har vært plaget med, er bedre enn de har vært på MANGE år! Sannsynligvis har jeg gått med det ene og det andre i rygg og bekken litt ut av stilling ei stund, så det var nok bare et tidspørsmål før dette skulle skje. Har siden mine to svangerskap hatt periodevis plager med bekken og rygg, vært til den ene og den andre behandleren, vært til både røntgen, MR og fått vurdering på alternativklinikken, der sistnevnte mente at det kun kom av stress...Følte meg LITT som en hypokonder kan man si. Så det måtte bli en skikkelig låsning og behandling på Bakken Helse før jeg skulle bli kvitt de diffuse smertene jeg har hatt i årevis.
 
 Jeg måtte begynne treningen veldig forsiktig igjen med lette vekter og forsiktig øke med tyngre og tyngre vekter/ kettlebells. Jeg har fortsatt forbud mot å bruke tredemølle da det kan gi ugunstige sammenstøt av ryggvirvlene som fortsatt trenger litt mer tid til å venne seg til en "normal" plassering. Jeg har funnet ut at ellipsemaskinen er et mye bedre oppvarmingsalternativ for meg da den er mindre belastende for både rygg og knær, så den kommer jeg til å fortsette å bruke istedet!  Endelig ser det ut til at ting har begynt å normalisere seg, selv om jeg sannsynligvis aldri blir 100%, men både kiropraktoren og jeg er meget fornøyd med at jeg ikke har hatt behov for behandling på ca 2 mnd nå! Og jeg merker at formen blir bedre og bedre, og vektene tyngre og tyngre:D
 
All treningen, svettingen og banningen har betalt seg, og jeg kan nå bare kjøre på med det meste (bortsett fra tredemølle) !:)) Kroppen kan hele mye selv av skader, MEN, vi fleste smertepåvirkede med svette- og vektskiveskrekk må nok bare bite i det og innrømme at TRENING OG FYSISK AKTIVITET også må til for å bli funksjonsfrisk igjen! Hadde jeg bare møtt min treningsglade samboer for lenge siden..;)


For de som vil vite litt mer om treningsformen kettlebells, så har bl.a. iform.no denne artikkelen. I artikkelen er det Allan Fallrø fra Maxpuls Fitness Studio i Trondheim som forteller om kettlebells og Maxpuls Fitness Studio. Ta gjerne en titt på videoen i artikkelen/ nedenfor også!

 
 
 
Her er noen bilder fra workshopen:
(Foto lånt av Allan Fallrø. Jeg og samboen i midten.)


Jeg, Ken Blackburn og min samboer!:)
 
 
Det ble såre håndflater på meg etter workshopen, så teknikken må det øves mer på!
 
Har du prøvd kettlebells, og hvordan synes du det var?
 
Ellers har jeg ENDELIG fått meg FAST stilling! Etter mange år med frustrasjon og veldig varierende inntekt kan jeg endelig senke skuldrene litt! Nå er det kanskje håp for å få kjøpe seg ny bil snart!!:) Hvilket bilmerke det blir? Det blir nok av typen jeg har fra før, bare litt nyere og blankere, som den nedenfor;)
 
 
 
Om den ikke blir akkurat slik, så blir det uansett BMW. Can`t help it, jeg bare elsker uttrykket i BMW! Nok om det, nå må jeg bare glede meg over gammelbilen min som blir utskrevet fra verkstedet i morgen- den går jo tur/ retur den også, såvidt..
 
En liten tankevekker til slutt:
 
 
Håper alle får en fin arbeidsuke!:)
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar