onsdag 22. januar 2014

Behind the scenes, Part 2

Da skal jeg fortelle litt om hvordan mine første uker med en kostholdsplan og treningsplan fra min PT var:)

Det som var veldig uvant de første ukene, var at jeg måtte veie ALL maten jeg skulle spise. Dette for at min PT Gunnar skulle vite om kostholdsplanen hadde den rette effekten på meg, altså mindre fettprosent og mer muskelvekst, som var mine mål. Jeg hadde på forhånd kjøpt inn matvarer som stod på planen. Jeg husker godt den første dagen, det var en finværsdag i mai. Jeg skulle spise Skyr yoghurt for aller første gang. Den med rips. Det føltes som den vokste i munnen min, pluss at det var en skikkelig KLEIN smak...Jeg tenkte at dette diettopplegget kom til å bli tungt, hvis jeg skulle måtte tvinge i meg dette her en eller flere ganger om dagen... Skogsbær ble jeg heller ikke glad i..De andre smakene jeg hadde var blåbær, som var veldig mye bedre! Etter det gikk det mest i varianten blåbær eller jordbær. (Nå idag er jeg totalforelsket i ferskenvarianten som jeg oppdaget etter sommeren!) Jeg hadde også skaffet meg en bok der jeg noterte alt jeg spiste, slik at jeg var sikker på at jeg ikke glemte noen måltider. Jeg skulle spise MYE mat, så her var det slettes ingen sultetilstander til å begynne med. Det var litt stress til å begynne med før jeg kom mer inn i rutinene. Det var ikke bare å spise på impuls lengre. Litt ekstraarbeid var det å skulle lage maten sin i egen panne/ kaserolle i forhold til de andre i familien, men jeg ble vant til det også.De første ukene hadde jeg mer enn nok med å komme i rutine med både trening og kosthold, og jeg fulgte planen slavisk. Jeg turte nesten ikke å bruke krydder på maten en gang selv om det var fritt frem så lenge det ikke inneholdt sukker. Så det ble noen tørre og kjedelige kyllingmiddagsmåltider til å begynne med. Heldigvis hadde min PT laget en hemmelig gruppe på facebook, for de som har Online PT Gunnar Strand Jacobsen, der vi deler erfaringer og tips. En stor, fin gjeng av medlemmer fra flere plasser i landet, alle med hver sin unike bakgrunn og livshistorie. Noen av de andre på gruppa er veldig flinke til å eksperimentere med maten, for noen av dem er nemlig kokker også:) Og med inspirasjon fra disse kokkene og hobbykokkene som lager fristende måltider som attpåtil er "innafor dietten", turte jeg å begynne å eksperimentere litt mer jeg også.

Hver uke skulle jeg også sende inn ukesrapport til min PT Gunnar, om hvordan treningene har gått, om det var noen øvelser jeg slet med, og mine kroppsmål siden siste uke. Jeg var spent hver gang jeg sendt inn ukesrapport, men tilbakemeldingene var bare positive. Han var veldig fornøyd med fremgangen min!

Treningen gikk ganske bra, selv om det, som vanlig, ble noen kiropraktortimer innemellom, men det måtte jeg bare finne meg i. Det hendte at jeg måtte ta det litt med ro, og ta litt lettere vekter igjen, etter noen av behandlingene. Ok, jeg pynter vel litt på det hvis jeg sier det slik egentlig.. Jeg sier det som det er: Jeg var flere ganger så forbannet og frustrert underveis at jeg tok til tårene flere ganger og hadde lyst til å gi opp denne ryggen og bekkenet som jevnt og trutt skulle krangle med meg!  Det er ikke bare bare for en skadet kropp å skulle holde på med tung styrketrening. Ting tar tiiiid. Noen ganger hater jeg ordet "tid". Men, uten styrketrening så er det iallefall sikkert at jeg ikke hadde kunne møtt arbeidslivet fremover med godt mot! Det er vel først nå jeg ser på som en stor fordel at jeg er født med en enorm mengde trass!;)Skal jeg fortelle dere noe sånn rimelig personlig? 2013 var det første året mitt på  MANGE år at jeg ikke har hatt en eneste sykemelding!! Hva er årsaken? Jo, jeg kan med rimelig stor sikkerhet påstå at det skyldes at jeg fikk ræva mi opp av soffaen igjen, brukte veldig mange tusenlapper (nødvendige lapper!!) på kiropraktorbehandlinger, og begynte med STYRKETRENING! Ikke slik husmortrim (uten at jeg skal gå mer detaljert inn på hva jeg mener kommer inn under den kategorien), men styrketrening som faktisk styrker muskulaturen og ikke tynner den ut! Melkesyre, svette, sminke under øynene, blod, stølhet, bannskap og andre rare lyder og ord, you name it! 

Da jeg begynte med kostholdsplanen, ble min samboer pålagt å ta såkalte formbilder av meg for hver uke som gikk. Det var litt kleint til å begynne med, for jeg haddde jo lagt på meg litt rundt midjen de siste månedene. Følte meg ikke særlig fresh for å si det slik, så jeg må innrømme at jeg hadde vært mye påkledd den siste tiden! Samboen sa aldri et negativt ord om mitt økende volum, han gav meg den samme oppmerksomheten som han hadde gjort før denne perioden, og det er jeg glad for! Å bli satt pris på og føle seg elsket, samme i hvilken fase eller form man er i i livet, det er gull verdt det!! Føler meg heldig som har en mann som viser meg så mye respekt, forståelse, kjærlighet og omtanke!

Dette er resultetene mine etter kun 8 uker med Gunnars kostholds- og treningsplan (!!) :


Helt utrolig, hva?:) 
Fra mai til juli 2013:)


Ting skjedde altså veeeldig fort! Jeg husker det var en regntung dag i juli, ganske kaldt var det også, da jeg og samboen plutselig kom på at vi skulle ta på oss lett sommertøy, ha oss ut på trampolina og hoppe i regnet som en protest mot denne dårlige værperioden vi var inni. Ja, vi er litt sånn "fjortis" av oss, og vi liker å være det også;) Men nok om det. Jeg skulle ta på meg en shorts som jeg hadde kjøpt meg året før, og plutselig var den alt for stor! Det var da det gikk opp for meg at jeg faktisk hadde krympet en del! Vi tok en del tullebilder på trampolinen, og hadde det kaldt og gøy;) Etter hvert begynte jeg å bli mye sulten. Jeg følte jeg hadde gått ned nok i fettprosent, og ble enig med min PT om at jeg skulle begynne å øke matinntaket litt for å ikke gå ned enda mer.  Det passet egentlig bra, for det ble sommerferie, så deler av den ble nytet uten veiing av mat og kaloritelling, det var litt deilig:) Noen glimt fra min sommer:

Det ble tur til Danmark med Barnas Båt!

Vi lå på The Reef Hotell i Frederikshavn, et karibisk inspirert hotell med eget badeland - anbefales virkelig for barnefamilier!!

Det ble også en tur innom Legoland:)

Sommerferien min ble avsluttet i hjembygda til min samboer, vakre Isfjorden! 
Her er vi på tur til Litlefjellet!

Min samboer gjorde en turkish getup med Helene i hånda på Litlefjellet;)

Og vi hadde med oss en 16 kg kettlebellkule for å leke oss litt med på turen også;)

Små barn, store gleder og så videre...;)


Høsten kom, og det gjorde forkjølelsene også. Med redusert fettprosent følger det også med en veldig dårlig temperaturregulering, iallefall gjorde det det for meg. Jeg har jo alltid vært frossen av meg, men nå hadde jeg virkelig blitt frossen! Selv om jeg brukte 4 lag på det meste på overkroppen på jobb, derav ett av lagene ull, frøs jeg nesten konstant. På de kaldeste nettene måtte jeg ligge i ullundertøy også, hehe. Ingen snertne nattkjoler her på gården, nei;) Må innrømme at denne delen har vært slitsom, å være så frossen heeeele tiden! Jeg hadde flere runder med forkjølelse da vintermånedene kom, og både trening og kosthold gikk dermed skeis. Jeg hadde en veldig krevende jobb også som tok mye av overskuddet. Det tok 6 uker før jeg fikk nok overskudd til å trene igjen. Motivasjonen var på bunn, men så fikk jeg et nytt treningsprogram medmin PT Gunnar, og da tok det ikke lang tid før jeg var på treningssenteret og svettet igjen! 

Selv om jeg og Gunnar allerede hadde snakket om en eventuell konkurranse i Bikini Fitness, så var det først i desember at det ble avgjort. Jeg møtte opp på uttaket de hadde på Kaliber, og jeg ble plukket ut til å bli med å representere Kaliber i Bikini Fitness!!:) Jeg ringte kjæresten og grein av glede i bilen etter å ha gått ut fra Kaliber. Nok en milepæl for meg!!:D Eller nei, det føltes som en SEIER for meg rett og slett! Hadde noen sagt til meg for to år siden at jeg kom til å bli aktuell for en fitnesskonkurranse hadde jeg bare hånflirt! 

Jeg og min flinke PT Gunnar :)
Dette ble tatt i september en gang da jeg skulle få en gjennomgang av det nye treningsprogrammet mitt, og da vi snakket om en eventuell konkurranse til våren.


Vel, dette er noe av det jeg nå bærer med meg videre mot veien til scenen i Bikini Fitness. Håper jeg har gitt dere et greit innblikk og en forståelse for hvorfor jeg føler en stor seier over meg selv med å ha kommet så langt. Lengre enn jeg hadde kunne sett for meg å komme. I mange år styrte fysiske plager hverdagen og livet mitt. Nå er rollene endelig byttet, nå er det JEG som styrer kroppen min!!

Den ultimate feiringen min av dette vil skje i Sandefjord lørdag 5. april, for da skal jeg med stolthet, bling- bling og høy puls skinne på scenen på Sandefjord Open!!:)


Jeg holdt å å glemme at dere skulle få se noen bilder fra fotoshooten jeg hadde med den flinke fotografen Vangelis Kalogiannidis her i november, so here you are:)  
Nå fremover vil jeg komme med litt ukesoppdateringer om treningen, kostholdet, bilder, tanker og forberedelser til scenen. Min kjære sambo skal få sin egen "spalte" med ærlige ord om tiden i fitnessboblen min, og han har allerede kommet med noen ord som er klare for publisering, og det kommer i neste innlegg! Ufiltrert også (iallefall nesten)...;)

Ha en riktig fin helg!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar