torsdag 13. februar 2014

Diett, bikini og Raymonds Klagemur!

Hei! Nå har det gått en og en halv måned ut i det nye året, det vil også si at jeg like lenge har holdt på med styrketrening 4 ganger i uken og diett!:) Nå nærmer det seg konkurranse med stormskritt! Tiden går så veldig fort om dagene, så plutselig står jeg på scenen! Er jo selvsagt veldig spent på det!:)

En oppsummering fra de siste ukene:

Dietten:
Jeg var forberedt på så mye strengere diett fra nyåret, men jeg synes jeg får spise så mye forskjellig at jeg har det (nesten) som plommen i egget på matfronten;) Jeg er heldigvis mest glad i "vanlig" mat og pålegg, så dette er veldig overkommelig! Jeg spiser ganske mye mat, men det hender det blir litt lenge imellom måltidene, jeg glemmer å spise noen ganger, og da blir jeg rett og slett SUR og dårlig opplagt. Samboen har nok antagelig merket noe av det...Men han selv også sier det går overraskende bra slik sett enda, så det er fortsatt håp for et samliv i noen år til;)


Jeg var, og er fortsatt veldig spent på hvordan denne oppkjøringen til konkurransen vil påvirke meg psykisk. Kombinasjonen kaloriunderskudd, styrketrening 4 ganger i uken, familieforpliktelser har gått fint til nå, og jeg regner med jeg blir litt mer sliten fremover. Men dette er jo ikke noe jeg skal holde på med resten av livet, dette er for noen uker i en rimelig kort periode av mitt liv;) En opplevelse for livet jeg ikke vil gå glipp av!:) Jeg kjenner jeg har kommet litt i en sånn "boble". Det er masse fokus på trening og kosthold nå, som forventet.

I Rindal er vi så heldig å ha en ishockeybane! Vi får håpe Sagene Puck Klubb får midler til å pusse opp og oppgradere dette flotte tilbudet for de som har litt andre interesser enn ski og fotball:) Da jeg var liten drømte jeg om å bli en kunstløper, med slike pene, glitrende kjoler. Får nøye meg med apestreker på isen og glitterbikini på scenen;)

Man blir en "fitness- loner" i bygda da det ikke akkurat er så mange som driver med fitness her, men det skiter jeg i! Jeg vil gjøre deg JEG er interessert i:) 

Kurver i form av litt muskulatur er flott!:)


Jeg har de siste dagene hatt et større søtsug, og har jo vært veldig nær å sprukket, men heldigvis har trasset seiret hittil. Vi har ikke gjemt bort søtsakene og snacksen. De står i skapet som de pleier, og jeg ser på det hver gang jeg skal ha noe annet i dette langskapet. Noen vil kanskje kalle det å pine seg selv, men det går fint enda. Heldigvis er coachen min så fornøyd med resultatene mine at jeg har fått hatt såkalte spisedager på noen av lørdagene. Da kan jeg i utgangspunktet spise det jeg vil, men selvsagt ikke i ubegrensede mengder. Hva jeg har spist? Polarbrød med prim, litt feitere middagsmat, yoghurtnøtter eller rett og slett mer mengder av det jeg allerede spiser. Så disse spisedagene har ikke tatt helt av akkurat:) Men jeg prøver å holde fokus på målet mitt!:)

Drømmefråtselisten pr idag:
Polarbrød Havre med MASSE Prim!!! Kunne ha spist flere pakker nå tror jeg, for det eeer så godt!! Og BROWNIES...Masse brownies...Jeg skal sååå spise på meg mageknipe av brownies når jeg er ferdig med konkurransene i vår!;)

Såååå godt...sikle sikle...

Hvis jeg får flere spisedager, da blirre Polarbrød!!


Hadde det ikke vært for disse produktene nedenfor, hadde jeg neppe klart å holdt meg til dietten:

Etter trening smaker det knallgodt med en liten pose Snack a Jack (eller 3 store SaJ kjeks) til proteinshaken! Får følelsen av å spise potetgull;D Min favoritt er Sweet Chili! Årsforbruk taes imot med takk;)

Speltlomper og Skyr Fersken! Dagen er ikke den samme uten..Bare så synd man ikke får ferske lomper her i bygda...Bare frossne som er både tørre og sammenlimet når de har blitt tint opp...Derfor bruker jeg å innom andre dagligvarer og hamstre inn GODE og MYKE speltlomper når jeg er i andre kommuner:)

Er helt avhengig av dette søtningsmiddelet! Og siden vi også har en diabetiker i hus, er det perfekt å ha dette:) 

Uten fersk hvitløk, chili og ingefær hadde middagene blitt veeldig kjedelige og smakløse. Masse av dette er et must for den som liker smak på maten! 

I neste innlegg skal jeg poste bilder av noe av maten/ rettene jeg spiser til daglig:)Treningen:
Treningen går fint! Bekken og rygg har holdt seg ganske bra lenge nå, og da jeg var hos kiropraktoren min forrige uke, så ble det litt vedlikeholdsbehandling. Litt knekking her og der. Bare småtterier egentlig! Kiropraktoren min er fornøyd, og da blir iallefall jeg fornøyd!

Min flinke og hyggelige kiropraktor! Han bor egentlig i Trondheim, og jobber på forskjellige klinikker. Vi er så heldige å ha ham på Bakken Helse også noen dager i uka!:) 


På nyåret fikk jeg begynne med øvelsene dips, chins og pullups igjen, etter et år med forbud pga en smertefull brystmuskel. Artig å få gjøre dem igjen! For to år siden måtte jeg gjøre de i slik assistert maskin eller med strikk, hadde ikke sjans til å løfte min egen kroppsvekt, men nå blir det mange med kroppsvekt. Det er fantastisk å kjenne hvor godt det gjør med ordentlig styrketrening!!

Treningsplanen min er laget med tanke på muskelvekst nå, det vil si at jeg gjør maaange sett og repetisjoner, men med mindre vekt.
Noen eksempler på øvelser/ sett/ reps jeg gjør nå (plukket tilfeldig ut av treningsplanen):
Pullups (overhåndsgrep): max reps på 8 minutter
Hip thrust: 4 x10-15
Pushdowns: 6x 15
Rumenske markløft: 4x 10-15
Sidehev med manualer 6x 8-10

Overkroppen har hatt en kjempeutvikling de siste ukene. Begynner å bli veldig markert! Ellers så merker jeg at fettprosenten går ned. Klærne jeg bruker begynner å bli litt løse. Hadde jeg ikke skulle konkurrert, hadde jeg nok trappet opp kaloriinntaket mitt nå slik at jeg ikke har gått ned mer i vekt. Det er viktig å huske at en konkurransekropp IKKE er en hverdagskropp! Å skulle gå med alt for lav fettprosent hele året er ikke gunstig, verken fysisk eller psykisk. Det er slett ikke vanlig å gå med en six- pack året rundt heller, for de fleste kvinner/ jenter må ned i en usunn fettprosent for at de skal vises godt. Nå må jeg bare nevne at genetikk spiller inn også da, og jeg har nok vært heldig der siden magemusklene mine ble synlige ganske tidlig i fjor.

Bildet ble tatt forrige uke, og utviklingen går suverent! Det trenes mye overkropp og rumpe for tiden!
Hvem sa at tung styrketrening får kvinner til å se ut som menn??
Synes du treningen har gjort meg maskulin?:) Ikke så mye mann å se her spør du meg!!;)


Ellers er jeg godt igang med poseringstreningene. Det var veldig mye klabb og babb til å begynne med da armer og bein skulle gjøre forskjellige ting, mens hodet ville noe annet (det er vel en grunn til at jeg fungerer dårlig på aerobic- gruppetimer...)! Vi er så heldige å ha bl.a norgesmesteren i Bikini Fitness 2013 Linn Cesilie Tovås som veileder i posringstreningene våre, så dette blir knallbra!:) Her er noen av vi jentene som skal representere Kaliber i Bikini fitness i vår:

Fra min første poseringstrening på Kaliber Treningsstudio!


Team Kaliber kommer til å rocke scenen i vår og stikke av med mange pokaler!:) Det er ca 15 flotte jenter som skal representere Kaliber i vår. I midten har vi Linn Cesilie Tovås:)


Og jeg er så heldig å ha speilsalen på vårt lokale treningssenter Bakken Helse til å ha poseringstreninger på også. En kveld var kjæresten med. Han er lærer i filmproduksjon og effektsanimasjon, og naturligvis hadde ikke han noe imot å filme litt av poseringstreningen jeg hadde, så her er en liten videosnutt av en avluttende t- walk;)


Og så har jeg fått reserve- bikinien min også, den er veldig fin!! Hovedbikinien må jeg vente litt til på da den blir spesialsydd for meg, og jeg gleder meg sånn til å få den!! Her er en liten smygtitt på reserve- bikinien min:


(Denne er kjøpt på Waterbabies)


Hovedbikinien min er bestilt fra superflinke Freydis fra Island, og hun har laget MASSE awesome lekre bikinier, og her er noen av dem (som jeg har lånt fra siden hennes på facebook): Skal du konkurrere, anbefaler jeg virkelig Freydis !! Nydelige bikinier, ikke sant?:) Hun lager bikinier i alle mulige farger og man bestemmer selv hvor mye bling- bling man vil ha på den. Hvilken farge min har, det vil jeg nok holde hemmelige en liten stund til, men jeg kan si den blir LEKKER:)

Og så...Er det tid for min kjærestes plass på bloggen min. Hva skal jeg kalle den mon tro? Tror det passer godt å få navnet "Raymonds Klagemur" jeg;) Så her er hans oppsummering av sin kjærestes fitnessboble den siste måneden...Vi har veldig forskjellige dagrutiner og tidsskjema, så vi sitter ikke akkurat oppå hverandre dagen lang. Det kryr ikke akkurat av fordeler med å ha en fitness- sambo heller, så her kommer det- nesten ufiltert! Se (og eventuelt gni dere godt i hendene dere som ønsker det) og lær (??):

"En overarbeidet mann med underernært samboer.
Jeg og Elisabeth har vært sammen i fire år, og vi har begge sett både våre beste og våre værste sider. Elisabeth har blant annet fått det for seg at hun er nødt å bli potte sur når hun blir sulten, noe som gjorde meg litt skeptisk da hun for et halvt års tid siden skulle begynne med matplan. Jeg er ofte sliten og småsur selv når jeg kommer hjem fra arbeid, så introduksjonen av matplan i mixen var jo nødt å ende opp i en høyeksplosiv blanding. Jeg tok heldigvis feil. Sprengstyrken og radius er tilnærmet lik det den alltid har vært.
Elisabeth har funnet seg en hobby og livstil som hun tydelig brenner for, noe som er nesten utelukkende positivt. Men bare nesten. For å nå de målene hun har satt seg, og for å følge de retningslinjene hun har pålagt seg, er hun nødt å flytte inn i en boble. Det er ikke ulikt slikt de fleste andre atleter lever. Man må ha full fokus. Det holder ikke med ett øye på veien og det andre på målet. Målet og veien krever begge full oppmerksomhet fra alle sansene. Jeg har to valg her; enten finne meg i det, eller hindre Elisabeth i å realisere seg selv. Et enkelt valg.
Treningsbobla krever. Treningsbobla forlanger. Men treningsbobla belønner også. Elisabeth virker lykkeligere nå enn på lenge. Det er mange faktorer som spiller inn, men å virkelig brenne for noe og mestringsfølelsen av å lykkes med det er nok de viktigste.
I tillegg til å være en samvittighetsfull mor som bruker tiden sin på barna, bruker Elisabeth de resterende delene av dagen på enten treningssenteret eller kjøkkenet. Ulempen er at det ikke blir så mye kjærestetid oss i mellom. Fordelen er at jeg kjeder meg og blir motivert til både gitarspilling og playstation. De siste månendene har jeg blitt markant bedre til både sweep picking og post-apocalyptisk-zombie utrydding
Jeg jobber i de værste periodene 4-5 uker hver dag uten en eneste fridag, noe som tærer på overskuddet. Da kan det være slitsomt å komme hjem til en overmotivert treningsfantast som skryter av ny pers i chins. Samtidig vet jeg at det er nettopp det jeg trenger for å komme meg inn i treningsklærne selv. Det har dessuten sine fordeler på soverommet også. All trening teller... Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er oppriktig glad, både på mine og Elisabeth sine vegne, for at hun har funnet seg selv i treningen. Det er ikke problemfritt, men hva faen er vel det?"

"Complainters log #2, stardate 2014,3 (hva alle disse tallene og ordene betyr, vet ikke undertegnede, men samma det) Vi spiser aldri mat sammen lengre, noe jeg savner. Vi spiste sjeldent samtidig før fitnessbobla tok overhånd, men vi nytte ihvertfall en middag sammen i ny og ne. Elisabeth sin viktigste kamp for tiden ser ut til å være mot kaloriene, og arenaen er kjøkkenet. Hun skal spise store mengder mat, og måltidene skal være hyppige. Dette må planlegges og times. Siden min egen arbeidsdag er fullstendig uforutsigbar må mine egne matbehov holdes utenfor ligningen til Elisabeth. Det er vanskelig nok som det er for henne å planlegge mat for seg selv og barna. 
Etter konkurransene skal vi ihvertfall ut på Fridays og feire med Jack Daniels BBQ kylling og masse løkringer. Det er brennsikkert!"

Evt prøve å huske kjæresten...

Det får blir bra, nå må jeg...ja...spise mat...;)

En kalorifattig god natt- hilsen fra en økende glemsk Beth Bubble!


4 kommentarer:

 1. Se der ja, da ble det lettere å kommentere!
  Du ser veldig bra ut! :D Blir spennende å se fremover! Flinke, fine deg!

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Drea:) Og takk for at du tipset om kommentarinnstillingene!;)

  SvarSlett
 3. Fy søren, så utrolig flink du er! Veldig godt skrevne blogginnlegg også forresten (gjelder begge).

  Ønsker deg masse lykke til i konkurransen!

  Mvh
  Dina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Dina:) Håper du fortsetter å titte innom bloggen:)

   Slett